Begues

ProgramaConclusions

El Consell de Dones Sàvies com a model organitzatiu de participació

12 de juny de 2014, Club de Begues

Begues, subseu del congrés, va acollir el 12 de juny una activitat precongressual que va reunir a membres dels Consells de Dones Sàvies de Begues, Corbera de Llobregat i el Prat de Llobregat, així com algunes delegades del Consell Consultiu Comarcal de la Gent Gran del Baix Llobregat.

Unes 60 persones assistents van tenir l’oportunitat de reflexionar sobre quin és el paper d’aquets Consells als municipis, i sobre com les dones que en formen part orienten la seva activitat de manera que aquesta repercuteixi directament en el benestar de tothom. Les relacions intergeneracionals, el treball amb valors i l’establiment de ponts de diàleg entre ciutadania, entitats o ajuntaments, són algunes de les aportacions d’aquestes dones a la nostra societat i allò que les converteix en veritables agents de canvi social.

Durant l’acte van intervenir Maria Mercè Esteve i Pi, alcaldessa de Begues, Margarida Camprubí i Vendrell, 1a tinenta d’alcaldia, i Maria Dolors Renau i Manén, una “dona sàvia” psicòloga i pedagoga amb una llarga trajectòria de compromís social i polític, que va posar de manifest el paper clau de les dones a la història, de com elles mateixes i les seves vides eren història, alhora que va reivindicar que “aquest també és el nostre temps, encara que estiguem arrugades”.

A la segona part de la jornada es va realitzar una dinàmica de grups on es va continuar el debat i es van posar en comú les experiències de totes les dones participants.

L'objectiu d'aquesta activitat va ser agrupar persones que han format o que formen part d'aquest tipus de model d'organització amb l'objectiu d'incorporar estratègies de futur per a la participació social i política de les dones.